Followers

Saturday, August 27, 2011

Me nak ucap....SELAMAT HARI RAYE!!!!



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

  

Disini me nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir batin buat rakan blog yg sudi bace n follow me...
dan kepada semua yg kenal dgn me....
minta maaf banyak2 andai terkasar bahasa,terguris rase.....tergigit cili....hihiii...
halalkan makan minum dan perilaku yer....
Diharapkan semuanya 
berbahagia di hari yang mulia bersama keluarga..
dan
berhati2 ketika memandu....
:)




Thursday, August 25, 2011

Al-fatihah.......

Dah lama sangat x update blog.....
me alah melampau2 sgt (malas) hiiiiiihihiii...
sebenarnyer dah lama nak update.......byk stori nk kongsikan sekali....
ni pun me peram dekat seminggu br ader mood nak tulis...

entri kali ni pasal abg sepupu me,Amad....

Hari jumaat 19 Ogos 2011, me g keje macam besa.......dtg terus buat keje...kebetulan nk kene sambung keje format memformat pc makmal B.......
tp...kui 9.30am mak me kol......nangis2...hhuhuuu...
mak me bgtau amad meninggal....
me tanye amad mane...
mak me bgtau amad acik arin.....
huhuuu....
me terus bgtau husband me.....huhuhu...
abg,,,aye nak balik pineng......jom balik...jom balik.....
abg pun ckp...ok.......
me naik opis..jumpa GB...Boss bg balik....
me pun drive cepat2 nk sampai umah....
nak balik gak...
kawtim ngan ayah..
ok kiter pi 2 kete...amik adik kat Tasek dulu......
adik yg kecik sekali nk naik dgn me...yg 1st tu naik dgn mak ayah...
kitorg gerak kui 12.20pm & sampai pineng kui 1.22pm.....deme p sembahyang jumaat dulu...me dgn mak p umah makcik dulu....
dah abis deme sembahyang jumaat....ayah ajak p hospital......sal jenazah ader kat sana lagi.....sal mandi semua kat sana......
sedih rasenyer biler dapat tau....kene tunggu isteri arwah balik dari sarawak......deme baru jer kawen...huhuu...
rase sebak sgt....hope2 sangat kak ara tabah......kui 3 kat bilik mayat sampai kui 4 lebih siap deme terus hantor ker rumah......
kak arwah pun balik dr KL.....Arwah akan dikebumikan lepas terawikh....alhamdulillah......Allah. Maha Pengasih dan Penyayang........
kak ara sempat tgk arwah......kalu me dulu 5 bulan lebih br inai dijari hilang........
dan kalu kak ara......mungkin inai masih merah lg ketika arwah pergi masa tu.......me x sempat nk usha mase tu....sal dorg br jer lagi kawen.....x silap bulan 7 kot..sal mase tu me bleeding dan x boleh berjalan jauh.....jd me x dpt hadir ke majlis kawen dorg....husband me langsung x dpt kenai dia sal x penah jumpa lg......
Alhamdulillah...selesai semuanya.....mase nk balik tu....me jumpe dgn isteri arwah...me perkenalkan diri me...sebab me tau...dia x kenai me....huhuu.....sedihnyer rase.......isteri arwah mengajar kat sarawak.....lepas kawen terpakse pjj dulu......tp jodoh x panjang........moge2 tuhan berikan jalan dan hikmah yg terbaik buat isteri arwah serta keluarga.....sal arwah seorg yang baik dan peramah...... :(
ni ader bingkisan keratan akhbar on9......
Posted on the August 19th, 2011 under news by
BUKIT MERTAJAM: Seorang pekerja kilang maut selepas terjatuh daripada motosikalnya dan digilis sebuah lori di Km 139.7 Lebuhraya Utara Selatan berhampiran Juru, di sini, Jumaat.
Ketua Bahagian Ketenteraman Awam dan Trafik Daerah Seberang Perai Tengah ASP S. Manogaran berkata Mohd Farid Sulaiman, 26, meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan parah di kepala.
“Dalam kejadian 8.30 pagi itu, mangsa dalam perjalanan dari Bagan Ajam ke tempat kerja di Perai. Motosikal yang ditunggangnya berlanggar dengan sebuah motosikal lain menyebabkan mangsa terjatuh.
“Sebuah lori yang kebetulan berada di laluan sama tidak sempat mengelak dan melanggar mangsa,” katanya kepada pemberita, di sini.
Mayat Mohd Farid dihantar ke Hospital Seberang Jaya untuk bedah siasat.
Beliau juga berkata kemalangan tersebut menyebabkan kesesakan lalu lintas sejauh lebih lima kilometer. -BERNAMA

Tp entahlar...me dengar masa kat rumah arwah lain citenyer dari yg dipaparkan di Metro sabtu 20 ogos 2011.......paperpun....arwah dgn yg terlibat serta saksi jer yg tau citer sebenar.......
jd insyaallah...raye ni kami sekeluarga akan pulang beraya kat pineng......mesti sedih apabila kehilangan org yg tersayang taim nk raye ni........jd....paperpun ingat lar org yg tersayang...bwk lar berhati2....kalu x sayang nyawa sendiri.....pk org lain jer dah cukup....sian kalu org lain malang kerana kecuaian kite..... :(

Diharapkan arwah ditempatkan disamping org2 yg beriman......Al- Fatihah....


churp churp

Meh tgk ni gak... ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Son...

Lilypie Second Birthday tickers